Loonadministratie
Vzw-organisatiebeheer
Financieel beheer
Btw-bijstand
Samenaankoop

Samenaankoop

Scwitch heeft momenteel volgend aanbod:

  1. Loonsadministratie
  2. CO2-meter
  3. Headsets en hybride vergadersystemen
  4. Online betaalsysteem
  5. Verzekeringen
  6. CRM-systeem

1. Loonsadministratie

Vele socioculturele organisaties betalen hun sociaal secretariaat te veel voor de loonadministratie. En bij de meeste secretariaten ontbreekt bovendien de nodige expertise over de sociale regelgeving in de socioculturele sector (Paritair Comité 329).

Kosten en risico’s dus die zwaar op je organisatie kunnen wegen, nu of in de toekomst.

Scwitch maakt graag het verschil. Samen met Sociare hebben we voor organisaties met minder dan 150 werknemers gezorgd voor een formule met optimale dienstverlening aan scherpe prijzen.

Bereken hier je voordeel en ontdek hoe je kan instappen. 

2. CO2-meter : een nieuwe samenaankoop vanaf 2 februari 2022

CO2- meters zijn een belangrijk instrument in het opvolgen van de luchtkwaliteit in je lokalen. Een goede opvolging van de luchtkwaliteit draagt bij tot een  gezonde omgeving voor je vergaderingen, activiteiten, publieke evenementen,… 

Daarnaast worden ze een belangrijk instrument om je activiteiten ook Coronaproof te kunnen organiseren.

Scwitch organiseerde in 2021 een succesvolle samenaankoop van kwaliteitsmeters aan voordelig tarief voor de socioculturele sector.

Er loopt een nieuwe samenaankoop in 2022

De samenaankoop liep nog tot 31 december 2021. Gezien de nood en blijvende vraag naar CO2 meters, bespraken we met de firma ATAL een verlenging van de samenaankoop in 2022. De afspraken zijn gemaakt en kan weer CO2 meters bestellen. We behouden dezelfde toestellen in het aanbod.

Let op. De samenaankoop geldt enkel voor het verenigingsleven en elke organisatie actief binnen de socioculturele sector.

Hoe bestellen?

Je kan bestellen via een bestelbon. Niet elke browser blijkt de bestelbon echter te openen. Stuur in dat geval gerust een mail naar info@scwitch.be met de vermelding da tje graag de bestelbon voor CO2 meters wenst, en we mailen je graag een exemplaar door.

Je kan de toestellen bestellen door deze bestelbon in te vullen en te verzenden naar info@scwitch.be. (zoals gezegd, lukt dit niet, zend ons gerust een mailtje)

Op de bestelbon vind je ook de prijzen. In deze brochure vind je meer informatie over de toestellen. Scwitch zend het document door naar de firma ATAL en normaal krijg je binnen de week zeker een bevestiging en info over de levertijd. De firma ATAL regelt ook de facturatie.

ATAL is een Nederlandse firma. Neem daarom op de bestelbon zeker de opmerking rond btw en ondernemingsnummer/btw-nummer door.

Hou er ook rekening mee dat er ook een transportkost wordt aangerekend.

Meer info en richtlijnen over de CO2 meters vind je hier voor het sociocultureel volwassenwerk, jeugdwerk, sportverenigingen of jeugdtoerisme.

 

3. Headsets en hybride vergadersystemen

Telewerk en vergaderen van op afstand is na 2 jaar Corona snel ingeburgerd. Lichtjes noodgedwongen schakelde elke organisatie en vereniging over naar het meer ‘hybride werken’. Dit heeft heel wat praktische voordelen, kent ook wat ongemak en technische moeilijkheden. 

Scwitch organiseert daarom een samenaankoop voor de socioculturele sector rond headsets en hybride vergadersystemen om zo je online vergaderingen te optimaliseren en om je medewerkers en vrijwilligers wat extra werkcomfort te bieden. Wat niet alleen hun welzijn ten goede komt, maar ook onduidelijke online gesprekken vol ruis en vervelende achtergrondgeluiden kan verhinderen

Een divers aanbod

We vroegen diverse bedrijven naar hun prijs/kwaliteit-voorstellen. Uiteindelijk gingen we in zee met één firma die een breed aanbod van merken en toestellen aanbiedt. We kozen bewust voor een divers aanbod omdat we ook een schaarste aan headsets en hybride vergadersystemen verwachten. 

Door de keuze van een brede aanbieder die een ’Scwitch-luik’ op hun site voorziet waar je als organisatie zelf kan kijken naar de prijs, beschikbaarheid en levertijd, denken we het schaarsteprobleem ook deels op te vangen. 

Hoe kan je genieten van de samenaankoop

Klik hier om je via het registratieformulier te registreren op het Scwitch-luik van Bechtle. Hier vind je extra uitleg over hoe het registreren en de website werkt. Daar kan je zoeken op toestellen, merken, levertijden en prijs. Het kan 24u duren na registratie voordat je op het Scwitch-luik met aangepaste prijzen terechtkomt.

Prijs en service

We kozen bewust voor een speler met een scherpe prijs maar ook een degelijke service en ondersteuning. Deze ondersteuning wordt de komende weken verder ontwikkeld.

Ben je overweldigd door het aanbod en weet je niet goed welke keuze je moet maken? 

Dan hebben we heel wat tips en tricks in dit document. In januari voorzien we ook heel wat extra tips en prijsvoorstellen op de Scwitch-Bechtle pagina’s van de site. 

Wil je echter nu nog bestellen en heb je toch wat vragen mbt het soort toestel dat aangewezen is voor jouw lokaal? Dan kan je je vraag gerust stellen via scwitch.public-be@bechtle.com.

In het voorjaar voorzien we zeker nog info-momenten en documenten om je bij je keuze verder te helpen.

4. Online betaalsysteem 

Scwitch onderzocht de behoefte bij socioculturele organisaties aan een transparant en betaalbaar online betalingssysteem. De vraag bleek even divers als groot. Want ze innen lidgelden, organiseren betalende vorming, evenementen en inzamelacties, hebben een webshop, vragen giften om projecten te financieren, enzovoort.

Met de resultaten van een bevraging verkende Scwitch de markt van betaalproviders. Die hanteren diverse tarieven en tariefstructuren. Met verschillende doorstorttijden van de betaalde bedragen, met meestal dalende tarieven bij stijgende transacties en grotere bedragen, en met verschillen in transparantie, bereikbaarheid en complexiteit.
We kregen het beste aanbod van betaalprovider Mollie.

Elke organisatie met een maatschappelijk doel kan gebruik maken van dit Scwitch-aanbod.

Je moet je gewoon even aanmelden bij Scwitch. Wij bezorgen je dan de toegang om een account aan te maken met de Scwitch-tarieven.

We verzamelden al heel wat vragen-en-antwoorden over de toepassing en installatie van Mollie.
Je vindt ze hier: faq mollie site scwitch.

Fiscale attesten via online betalingen. Eindelijk duidelijkheid, en geen probleem voor online betalingen via Mollie.

Er was wat onduidelijkheid over het feit of organisaties die erkend zijn om fiscale attesten te bezorgen voor giften, dit ook voor online giften mochten uitreiken.  Sinds september 2019 is hier eindelijk duidelijkheid rond. Er is geen wettelijk bezwaar tegen de storting van giften via online betaalplatformen zoals Mollie. Ook wie via een online betaalplatform zoals Mollie minstens 40 euro schenkt aan een erkende organisatie komt in aanmerking voor belastingvermindering.  De toelichting vind je hier.

Wil je gebruik maken van het online betaalsysteem aan Scwitch-tarieven?
Mail naar info@scwitch.be en we bezorgen je de nodige informatie en de registratielink.

 

5. Verzekeringen

Scwitch heeft voor alle socioculturele organisaties (VZW’s, CV’s, Stichtingen, feitelijke verenigingen) met of zonder personeel*, een aanbod inzake alle verplichte en noodzakelijke verzekeringen (BA, brand, ongevallen, bestuurdersaansprakelijkheid, omnium opdrachten, elektronica).

Het gaat om een raamovereenkomst, gesloten met naleving van de wetgeving overheidsopdrachten.De verzekeraar is AXA Belgium NV.

Het is de bedoeling dat de organisaties die aansluiten rekening houden met hun daadwerkelijke verzekeringsbehoeften en, in principe, kiezen voor alle raamovereenkomsten /verzekeringen. Behoudens uitzonderingen toegestaan door Scwitch, kan je niet kiezen voor één of slechts enkele raamovereenkomsten/verzekeringen. Er dient dus steeds worden gekozen voor een totaalpakket.

Meer dan vijftig organisaties tekenden er al op in. De waarborgen én de premies zijn dan ook optimaal.

Geïnteresseerd? Vul dan dit formulier in om een offerte te vragen.

In dit stappenplan leggen we uit hoe je  dossier wordt behandeld

Eenmaal dit formulier ingevuld en bezorgd aan onze verzekeringsmakelaar, IC Verzekeringen NV, kan je hier de onderschrijvingsprocedure terugvinden.

Naast de uitgebreide waarborgen en zeer gunstige premievoorwaarden, wordt je een verzekeringsadviseur toegewezen die je verder helpt met alle vragen. Ook in geval van schade wordt je steeds professioneel bijgestaan door een verzekeringsmakelaar met meer dan 60 jaar ervaring in de Social Profit Sector.

We vroegen de verzekeraar bij intekening op de opdracht om informatie over zijn beleid inzake maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen (‘Corporate Social Responsibility’, CSR). Je vindt die hier.

*Organisaties zonder personeel kunnen voor hun vrijwilligers (BA, rechtsbijstand en lichamelijke ongevallen) vanaf 1 april ’19 een beroep doen op een gratis vrijwilligersverzekering.

6. CRM-systeem

Scwitch ontwikkelde met steun van de Koning Boudewijnstichting een softwarepakket dat in staat is de werking van de meeste socioculturele organisaties te ondersteunen en te vereenvoudigen.

Het systeem helpt je niet alleen al je gegevens te structureren en beheren, maar is een enorme hulp voor het organiseren van je acties, activiteiten, werking,…

Meer info over het systeem vind je hier

 

 

Open Source Services Do-it-yourself Ask An Expert
Over Scwitch Contact