nieuwsbrief

Schrijf je hier in

Registratie UBO: deadline uitgesteld tot 30 sept. 2019!

18-2-2019

In principe moesten alle vzw’s tegen 31/3/19 voor het eerst de UBO’s ingeven in het register.

Gezien de blijvende onduidelijkheden is de deadline nu verschoven naar 30/9/19.
Alle info vind je in onze FAQ.

Update april 2019 : link met KBO!

De informatie over bestuurders, dagelijks bestuurders en personen die gemachtigd zijn de vzw te vertegenwoordigen kan automatisch vanuit de KBO opgeladen worden in het UBO-register. Een bevestiging van de geldigheid van de informatie is wel vereist.


Update 18/02/2019 : FAQ gepubliceerd

De door de FOD Financiën beloofde FAQ voor vzw’s is gepubliceerd :

Gebruikershandleiding mandaten

Behalve de algemene gebruikershandleiding die al online stond , is er recent ook een nieuwe gebruikershandleiding gepubliceerd over hoe je als vzw mensen kan mandateren voor het invullen van het register. Deze vind je hier  .

De vzw’s die al een poging deden om het register in te vullen, liepen immers vaak hierop reeds vast. Enkel de personen gekend bij de Kruispuntbank als ‘vertegenwoordiger’ van de vzw konden immers inloggen. Bij de meeste vzw’s zal deze taak eerder door een operationeel medewerker worden uitgevoerd. Deze handleiding licht toe hoe je een operationeel medewerker kan mandateren om het register in te vullen.

Deadline uitgesteld naar 30 september 2019

Uitstel, maar zeker geen afstel. Gewoon even afwachten tot de FOD de puntjes op de i heeft gezet. Vanaf april zullen accountants vb. een eigen applicatie hebben die gekoppeld zal worden aan het UBO-register en de registratie moet vergemakkelijken.
Van zodra alle resterende onduidelijkheden opgelost zijn, berichten we verder over de concreet te nemen stappen. De grote lijnen zijn uiteraard nog steeds dezelfde, zie hiervoor onze FAQ.

Reacties

Geef een reactie

Open Source Services Do-it-yourself Ask An Expert
Over Scwitch Contact