nieuwsbrief

Schrijf je hier in

Nog geen meldingsplicht voor kostendelende verenigingen

16-8-2016

Bestaande kostendelende verenigingen moeten zich voorlopig niet melden.

Sinds 1 juli 2016 gelden nieuwe regels voor de btw-vrijstelling voor kostendelende verenigingen (kdv) (zie eerder bericht). Een van de voorwaarden van de nieuwe vrijstellingsregeling is dat een kdv, wanneer al haar handelingen onder de vrijstelling vallen, binnen de maand na aanvang van haar vrijgestelde activiteiten, daar aangifte moet van doen bij het bevoegde btw-controlekantoor. Ook de op 1 juli 2016 bestaande kdv’s moesten zich normaal tegen 1 augustus 2016 melden bij het bevoegde btw-controlekantoor.
Maar gezien het uitblijven van de publicatie van een administratieve commentaar bij de nieuwe vrijstellingsregeling meldt de fiscus dat de bestaande volledig vrijgestelde kdv’s zich voorlopig niet moeten melden. Vermoedelijk zal dat pas tegen het einde van het jaar moeten.

Kdv’s waarvan de handelingen ingevolge de nieuwe wetgeving niet langer allemaal van btw zijn vrijgesteld, moeten zich, als dat nog niet is gebeurd, uiteraard wel zo snel mogelijk registreren voor de btw (via het formulier 604A).

Vragen hierover of over een ander btw-item? Stel ze hier.

Reacties

Geef een reactie

Open Source Services Do-it-yourself Ask An Expert
Over Scwitch Contact