nieuwsbrief

Schrijf je hier in

Minister Gatz maakt opening voor SCWITCH

9-4-2016

‘Als we de verbreding van het Cultuurloket gaan bekijken in al zijn facetten, moeten we meteen de gesprekken met SCWITCH meenemen.’ Dat zei minister van Cultuur Sven Gatz onlangs in de Commissie Cultuur van het Vlaams Parlement.

De Commissie boog zich op 10 en 17 maart over het ‘Witboek aanvullende financiering’ dat de minister eind februari lanceerde. Daarbij kwam de ondersteuning van de culturele sector aan bod. Minister Gatz had op een colloquium op 24 februari al aangekondigd dat hij met het (toekomstige) Cultuurloket de organisaties wil ondersteunen in hun stappen naar meer ondernemerschap en hun zoektocht naar aanvullende middelen.

Tijdens de zitting uitte Caroline Bastiaens (CD&V) haar bezorgdheid over het mogelijke spanningsveld en zelfs concurrentie tussen SCWITCH en het Cultuurloket: “De oprichting van SCWITCH en het idee van een Cultuurloket vertrekken van een gedeelde analyse, namelijk dat er een gebrek is aan dienstverlening.” Wanneer de sector zichzelf organiseert moeten we dat ten volle ondersteunen, vindt Bastiaens.

Minister Gatz viel haar bij: “ik wil geen initiatieven die van onderuit komen en op een economisch model gebaseerd zijn in de kiem smoren met goedbedoelde overheidsinitiatieven. Als we de verbreding van het Cultuurloket gaan bekijken in al zijn facetten, moeten we meteen de gesprekken met SCWITCH meenemen en niet achteraf. Doel is een maximale complementariteit en geen concurrentie. Het zijn zaken die elkaar eerder raken dan mekaar in een negatief daglicht zetten. Ik waardeer dat er dergelijke initiatieven van onderuit groeien.”

Reacties

Geef een reactie

Open Source Services Do-it-yourself Ask An Expert
Over Scwitch Contact