nieuwsbrief

Schrijf je hier in

Jaarrekening, rechtspersonenbelasting, (UBO) : deadlines najaar

10-9-2020

Jaarrekening indienen

Door de Corona-maatregelen was het quasi onmogelijk om een fysieke Algemene Vergadering te organiseren voor de normale deadline van 30 juni. Gelukkig werd de mogelijkheid voorzien voor online Algemene Vergaderingenen. Organisaties kregen ook 10 weken respijt. Deze termijn is nu afgelopen (8 sept), dus normaalgezien heeft de AV nu plaatsgevonden. De termijn voor het neerleggen van de goedgekeurde jaarrekening is mee opgeschoven. Na goedkeuring moet je de jaarrekening binnen de dertig dagen indienen bij de griffie van de Ondernemingsbank of de Nationale Bank. Indien je AV plaatsvond op 8 sept, moet je de jaarrekening dus indienen voor  8 okt 

Rechtspersonenbelasting

Elke vzw moet jaarlijks zijn rechtspersonenbelasting aangeven via Biztax.
(Opgelet: vzw’s die vooral commerciële activiteiten organiseren kunnen onder de vennootschapsbelasting i.p.v. de rechtspersonenbelasting vallen. Welke criteria hiervoor gehandhaafd worden, lees je hier).
De deadline voor de aangifte via Biztax is  29 oktober 2020 .
(De deadline is normaal elk jaar eind september. Dit jaar zou het 24 september 2020 zijn geweest, maar de FOD Financiën heeft dit jaar een uitstel tot 29 oktober 2020 toegekend.

Jaarlijkse herbevestiging van je UBO-register: nog niet in 2020 

Herinner je je dat je vorig jaar rond deze tijd bestookt werd over het UBO-register? Met het eenmalig invullen voor de deadline vorig jaar, ben je er helaas niet van af. Elke organisatie is verplicht om jaarlijks de gegevens in het UBO-register te herbevestigen. De gegevens voor 2020 werden door de overheid echter al herbevestigd, waardoor je hier dit jaar niets meer voor hoeft te doen. Tenzij er tussentijds wijzigingen in je bestuur zijn natuurlijk, dan moet je dit sowiesobinnen de maand  in het UBO-register aanpassen.

Reacties

Geef een reactie

Open Source Services Do-it-yourself Ask An Expert
Over Scwitch Contact