nieuwsbrief

Schrijf je hier in

Nieuwe vzw-wetgeving

12-4-2019

Op 1 mei is de nieuwe wetgeving voor nieuwe vzw’s in werking getreden.

Nieuwe vzw’s kunnen kunnen voortaan enkel nog worden opgericht volgens de nieuwe regels. Bestaande vzw’s kunnen zich ook al vrijwillig aan de nieuwe wetgeving onderwerpen.

TIMING

BELANGRIJKSTE WIJZIGINGEN

DWINGENDE BEPALINGEN 01.01.2020

WETGEVING

VERNIEUWDE STATUTENBOUWER

VERNIEUWDE MODELSTATUTEN

Onze vernieuwde statutenbouwer en modelstatuten zijn sedert begin mei online, volledig aangepast aan de nieuwe wetgeving.

We passen stelselmatig onze open source vragen en antwoorden aan conform de nieuwe wetgeving.

Met onze tools en informatie hebben we een uniek aanbod om vzw’s op weg te helpen met de wijzigingen naar aanleiding van de nieuwe wetgeving.

Ondertussen zijn we ook druk in de weer met introsessies over deze nieuwe wetgeving bij onze partners : De Ambrassade, de Vlaamse Sportfederatie, Overleg Kunstenorganisaties, Bond Beter Leefmilieu, Vlamo, Danspunt, Chiro, Fos,… We hebben ook gemeentelijke en intergemeentelijke sessies voor lokale vzw’s.

Interesse om ons ook eens te laten langskomen? Onze agenda voor het najaar zit nu definitief vol. Voor het voorjaar 2020 : contacteer luk@scwitch.be.

Het complete Scwitch-aanbod rond vzw-beheer vind je hier. Ook dit aanbod brengen we in regel met de nieuwe vzw-wetgeving.

 

Open Source Services Do-it-yourself Ask An Expert
Over Scwitch Contact